Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Cine numără voturile la 11 decembrie

Cine numără voturile la 11 decembrie

DISTRIBUIȚI

 

voturiEuropean Funds Invest si Master Technology Systems vor furniza Autoritati  Electorale Permanente (AEP) sistemul IT pentru numararea si centralizarea rezultatelor votului la alegerile parlamentare din acest an, contra sumei de peste 2,4 milioane lei fara TVA, potrivit unui anunt publicat vineri in SEAP, scrie HotNews.ro. Numele firmei European Funds Invest apare in sesizarea facuta in luna septembrie de ANI la DNA impotriva Iuliei Ioana Baz, director in Ministerul Fondurilor Europene, acuzata de conflict de interese si infractiuni de coruptie, pentru ca in calitate de director in minister ar fi semnat contracte cu firme la care a lucrat sau pe care le-a administrat.

AEP a lansat aceasta licitatie in luna mai din acest an, primid trei oferte din partea urmatoarelor firme:

European Funds Invest in asociere cu Master Technology Systems, avand ca subcontractanti firmele Insoft Development & Consulting si Stefadina Comserv

Net Brinel in asociere cu Siveco Romania, avand ca subcontractanti pe Teamnet International si Safetech Innovations

Synotech Global Services Romania, avand ca subcontractanti firmele Focality, Radix Consult si Blue Lab Consulting

Datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) arata ca oferta depusa de Synotech Global Services Romania a fost respinsa pentru ca nu ar fi intrunit conditiile tehnice cerute, iar in final AEP a declarat castigatoare oferta depusa de asocierea firmelor European Funds Invest si Master Technology Systems.

Drept urmare, firma Net Brinel, in numele asocierii Net Brinel – Siveco Romania, precum si Synotech Global Services Romania au contestat rezultatul la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), principalul motiv fiind faptul ca oferta nu ar fi raspuns tuturor cerintelor minimale din caietul de sarcini si ar fi avut un pret neobisnuit de scazut. (vezi decizia CNSC atasata articolului).

„Dupa finalizarea evaluarii tehnice, comisia de evaluare a constatat ca ambele propuneri financiare au un pret neobisnuit de scazut in raport cu valoarea estimata a proiectului, respectiv:

– Oferta asocierii European Funds Invest – Master Technology Systems – 42% din valoarea estimata;

– Oferta Asocierii Net Brinel-Siveco Romania- 58,99% din valoarea estimata.

AEP a solicitat celor doi ofertanti fundamentarea economica a pretului ofertat, acestia raspunzand solicitarii in mod concludent. Astfel, prin aplicarea criteriului de atribuire ‘pretul cel mai scazut’, clasamentul procedurii de achizitie publica a fost urmatorul: Locul 1 castigator: Asocierea European Funds Invest – Master Technology Systems , cu o propunere financiara de 2.481.480 lei fara TVA, Locul 2: Ascierea Net Brinel – Siveco Romania, cu o propunere financiara de 3.477.700 lei fara TVA”, se arata in decizia CNSC.

CNSC a respins in 21 octombrie contestatiile, drept pentru care in 27 octombrie AEP a atribuit acest contract catre asocierea European Funds Invest – Master Technology Systems, avand ca subcontractanti firmele Insoft Development & Consulting si Stefadina Comserv.

Numele firmei European Funds Invest apare in sesizarea facuta in luna septembrie din acest an de ANI la DNA in cazul Iuliei Ioana Baz, director in Ministerul Fondurilor Europene, pe care o acuza de conflict de interese si infractiuni de coruptie. Iulia Ioana Baz este acuzata de inspectorii de integritate ca, in calitate de director in minister, a semnat liste de verificare a achizitiilor publice, contracte incheiate cu firme la care a lucrat sau pe care le-a administrat.

„Ulterior numirii acesteia in functia publica, Ministerul pentru Societatea Informationala, in calitate de Organism Intermediar, in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, a incheiat un contract de finantare cu S.C. European Funds Invest S.R.L., societate la care Iulia Ioana Baz a detinut functia de administrator si pentru care a intocmit o serie de documente care au stat la baza incheierii contractului”, sustin inspectorii ANI.

Ce obiective trebuie sa atinga sistemul IT de centralizare si prelucrare a rezultatelor scrutinului pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei din anul 2016:

– realizarea instrumentelor software de prelucrare a datelor necesare centralizarii rezultatelor votarii pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei, a sistemului de proceduri ale acestora, crearea si editarea de rapoarte;

– asigurarea asistentei tehnice de specialitate pe tot parcursul scrutinului electoral si al centralizarii datelor pana la publicarea acestora in Monitorul Oficial al Romaniei;

– instruirea personalului care va utiliza instrumentele software;

– digitizarea unor documente de intrare – scanare, OCR-izare, indexare – si realizarea si gestiunea bazelor de date aferente.

– transportul, instalarea si configurarea echipamentelor informatice ale AEP cat si instalarea si configurarea aplicatiilor si software-ului ce vor functiona in locatiile Biroului Electoral Central, ale Birourilor Electorale Judetene si Biroul Electoral de Circumscriptie pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii, ale Oficiilor Electorale ale sectoarelor si Municipiului Bucuresti;

– instalarea, configurarea si suportul tehnic al solutiei de scanare, OCR-izare, indexare, daca ofertantul decide sa foloseasca solutia detinuta de AEP.

Potrivit datelor din caietul de sarcini, componentele si serviciile de specialitate vor fi utilizate de cele 41 de Birouri Electorale de Circumscriptie (BEJ), cele 6 Oficii Electorale aferente sectoarelor din Municipiul Bucuresti, Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti, Biroul electoral de circumscriptie pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii si de catre Biroul Electoral Central. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.