Acasă Sud Dambovita Dâmbovița: Ion Stan, eliberat condiționat

Dâmbovița: Ion Stan, eliberat condiționat

DISTRIBUIȚI

JUSTITIE_ion stan1 147323 – 03112016   Fostul deputat de Dambovita Ion Stan, condamnat la doi ani pentru trafic de influenta, a fost eliberat conditionat, miercuri seara, din Penitenciarul Gaesti, transmite www.Agerpres.ro.

La sfarsitul lunii septembrie, Judecatoria Gaesti a dat solutie favorabila cererii de liberare conditionata formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gaesti pentru Ion Stan. Decizia nu era definitiva si a fost contestata. Urmatorul termen a fost 2 noiembrie.

Deputatul PSD Ion Stan a fost condamnat definitiv in ianuarie 2016 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, el fiind acuzat ca a primit bani in timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri in schimbul inlesnirii castigarii unor contracte cu statul.

Potrivit DNA, in perioada 12 – 14 noiembrie 2012, Ion Stan a solicitat unui denuntator 130.000 lei, bani destinati achizitionarii combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si achizitionarii de produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

”Inculpatul Stan a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari, de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator. In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan a primit, prin intermediul soferului sau, Florin Sarca, patru transe a cate 15.000 lei fiecare (in total 60.000 lei) o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala”, sustineau procurorii.

De asemenea, in perioada mai-noiembrie 2009, Ion Stan, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PSD, in baza unei pretinderi anterioare, a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 535.000 lei. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.