Acasă Externe Franța ar putea prelungi starea de urgență până la următoarele alegeri prezidențiale

Franța ar putea prelungi starea de urgență până la următoarele alegeri prezidențiale

DISTRIBUIȚI
francois_hollande

francois_hollande147537 – 16112016 –  Franța ar putea decide prelungirea stării de urgență până la următoarele alegeri prezidențiale. Președintele François Hollande a anunțat în cadrul unui interviu acordat mass-media din Hexagon că va propune Parlamentului prelungirea stării de urgență, având în vedere numărul mare de jihadiști de origine franceză:

”Există circa 600 de jihadiști de origine franceză în Siria și în Irak, din care 220 au fost uciși. Sigur că unii din cei rămași în viață și alții ca ei pot veni în țară pentru a ne ataca. De fapt suntem în război, inclusiv cu indivizi care ne lovesc aici, la noi acasă în Franța. Luăm măsuri, deși nu facem multă publicitate, dar se iau măsuri corespunzătoare. De altfel doresc să anunț că voi propune Parlamentului prelungirea stării de necesitate pe teritoriul Franței. Vreau prelungirea stării de necesitate până la următoarele alegeri prezidențiale”, a spus șeful statului francez.

Pe de altă parte, François Hollande săa pronunțat împotriva ideilor izolaționiste și protecționiste care iau amploare în Europa, dar și în SUA: ”Vedem în Statele Unite această tendință protecționistă, izolaționistă și este un paradox, pentru că SUA beneficiază în cea mai mare măsură de globalizare. Există și în Franța aceste tendințe protecționiste, izolaționiste din păcate. Nu avem nevoie de așa ceva! Franța are nevoie de deschidere către lume, produsele economiei noastre trebuie exportate, avem nevoie de investitori străini în Franța, cultura franceză trebuie răspândită în întreaga lume. Resping categoric aceste tendințe izolaționiste. Nu avem nevoie de o economie slabă, pentru că o economie slabă înseamnă forță diplomatică slabă!”

El și-a exprimat convingerea că, în ciuda simpatiei pe care Trump i-o arată lui Vladimir Putin, SUA nu va părăsi NATO, iar lupta împotriva terorismului va continua: ”SUA vor rămâne în NATO, este un membru strategic al alianței, este aliatul nostru. Faptul că Donald Trump discută cu Putin este normal. Și Obama a discutat cu Putin și eu vorbesc cu Putin și Merkel vorbește cu Putin. Avem interese comune cu Rusia, ieșirea din criza siriană de exemplu, lupta contra terorismului și altele…”

”Europa trebuie să-și asigure securitatea frontierelor împotriva terorismului iar SUA sunt aliatul nostru. Sigur că statele Europei vor investi mai mult în apărare, inclusiv noi, inclusiv Germania… Lupta contra terorismului trebuie să continue dar trebuie observat că și regimul Bahar Al-Assad folosește metode teroriste. În acest moment forțele militare franceze sunt implicate direct în Siria, în Irak, avioanele decolează de pe portavioane și lovesc!”, a adăugat Hollande.

În privința sancțiunilor UE aplicate Rusiei, președintele francez a fost categoric:  ”Rusia trebuie să respecte acordul de la Minsk. Dacă prevederile acordului de la Minsk se vor pune în aplicare, sancțiunile împotriva Rusiei vor fi ridicate. Dacă acordul nu este respectat, sancțiunile vor rămâne în vigoare”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.