Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: 23 de cămătari reținuți în urma perchezițiilor din 3 noiembrie

Ilfov: 23 de cămătari reținuți în urma perchezițiilor din 3 noiembrie

DISTRIBUIȚI

perchezitii_91719500147342 – 04112016  În urma celor 31 de percheziţii efectuate de poliţiştii ilfoveni în judeţul Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la 3 noiembrie, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de şantaj şi camătă, au fost reţinute 16 persoane, iar alte șapte au fost propuse pentru  arestare preventivă în lipsă.

La 3 noiembrie 2016, orele 6.00, peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului de Ilfov au efectuat 31 de percheziţii la domiciliile mai multor persoane, din judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti.

Activităţile s-au efectuat în cadrul unui dosar penal, sub directa coordonare a  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, şi vizează mai multe persoane cercetate pentru şantaj şi camătă, care fac parte din grupări infracţionale cunoscute. Au fost puse în aplicare 25 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

Din cercetări a rezultat că, în ultimele trei luni, cei în cauză au împrumutat la diferite persoane sume de bani pentru care au  solicitat  dobânzi ridicate, iar la finalul termenului de achitare, sporeau în mod nejustificat sumele de bani ce trebuiau rambursate, şantajându-le  prin ameninţări cu violenţă. Cei în cauză făceau parte dintr-un grup infracţional format din 22 de persoane,  specializate în săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj si proxenetism. Au fost reţinute 16 persoane, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate instanţei de judecată, iar faţă de alte șapte persoane a fost propusă arestarea preventivă în lipsă.

În urma percheziţiilor au fost ridicate bijuterii din aur, suma de 50.000 de euro, 10 autoturisme de lux, documente si înscrisuri.

La acţiune au participat  luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale – Inspectoratului General al Poliţiei Române, ai Serviciului Acţiuni Speciale Ilfov, DGPMB şi judeţele limitrofe, precum  şi specialişti criminalişti din cadrul Direcţie Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.