Acasă Nord-Vest Maramures Maramureș: Cinci cetăţeni români cercetaţi pentru contrabandă şi peste 10.000 pachete ţigări...

Maramureș: Cinci cetăţeni români cercetaţi pentru contrabandă şi peste 10.000 pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

147467 – 11112016 – Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat pe comunicaţii, la frontiera verde şi în P.T.F. Urziceni, peste 10.000 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 102.000 lei;Cinci cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Ieri, 10 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, lucrătorii noștri au identificat pe un drum neamenajat care face legătura între localităţile Petrova şi Strâmtura, jud. Maramureș, un autoturism marca Ford, înmatriculat în România, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosit la transportul ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au oprit autovehiculul în cauză, la volanul căruia se afla Dumitru B. de 34 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

Pe timpul controlului, lucrătorii noștri au observat în autoturism mai multe colete ambalate în folie de culoare neagră care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În apropierea autoturismului au fost identificate alte două persoane, cetăţenii români, Florina M., de 18 ani şi Ioan B., de 24 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş, care aveau rolul de a supraveghea zona pe timpul desfăşurării activităţii infracţionale.

La cercetări, a mai fost identificat ca fiind implicat în activitatea infracţională, un autoturism marca Volkswagen condus de cetățeanul român Ionuţ O., de 32 de ani, domiciliat tot pe raza jud. Maramureş, care avea rolul de antemergător pentru transportul de ţigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor patru cetăţeni români împreună cu autoturismele la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite în autoturismul marca Ford s-a constatat că acestea conţin 4.000 pachete ţigări, mărcile Marble şi Marvel, în valoare de 36.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 4.500 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot în data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat, pe sensul de ieșire din ţară, Richard N., în vârstă de 23 ani, din Carei, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Satu Mare. Împreună cu el în autoturism călătorea și Raul B., în vârstă de 30 de ani, tot din Carei. Existând suspiciuni că în mașină se află ţigări de provenienţă ucrineană, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portbagaj, sub scaunele din față și sub protecția capotei motor,  cantitatea de 198 pachete de ţigări marca Rothmans, de provenienţă ucraineană, marfă care aparținea pasagerului Raul B. Ţigările în valoare de 1.980 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar Raul B. este cercetat acum pentru contrabandă.

De asemenea, pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, în ultimele 24 de ore, polițiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului şi Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 5.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 54.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi documentarea întregii activități infracționale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.