Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Procurorii vor să afle cum a fost acordat titlul de “Luptător cu...

Procurorii vor să afle cum a fost acordat titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluție”

DISTRIBUIȚI

147534 – 16112016 –  Parchetul General investighează modul în care au fost acordate mai multe certificate de revoluționar.  După apariția OUG 95/2014 care a modificat Legea 341/2004 referitoare la acordarea titlului de revoluționari, prin introducerea categoriei „Luptător cu Rol Determinant”, atât la nivelul asociaţiilor judeţene de revoluţionari, cât şi la nivelul Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – CPRD şi  Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 – SSPR mai multe personae interesate să promoveze acţiunile revoluţionarilor din ţară, au cerut bani celor interesați de obținerea noului titlu, a cărui acordare le aducea inclusiv beneficii financiare.

Procurorii arată că ”mai multe persoane interesate să obțină calitatea de  “Luptător cu rol determinant în Revoluție” au promis, oferit sau dat bani ori alte foloase pentru ei sau pentru alții, direct ori indirect, unor persoane din cadrul SSPR și CPRD, care aveau influență sau au lăsat să se creadă că au influență asupra unor funcționari din cadrul acestor instituții cu putere de decizie, pentru a-i determina pe aceștia să îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească aceste acte contrar acestor îndatoriri. Persoanele din categoria “Luptător cu rol determinant în Revoluție” beneficiază de drepturi bănești majorate față de ceilalți revoluționari, în sensul că au primit, începând cu data de 1 ianuarie 2015, pe lângă drepturile acordate celorlalte categorii de revoluționari, o indemnizație de gratitudine în valoare de 2020 de lei/lunar, conform art. 8 alin. 3 din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare”.

Potrivit comunicatului de presă, o mare parte din cele 3.505 persoane care au obţinut până în prezent titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluție” nu îndeplineau condiţiile pentru obținerea acestui titlu.

În aceast  dosar au avut loc, în această dimineață, 21 de percheziții la locuințele persoanelor vizate, precum și la o serie de instituții. –  PROMPT MEDIA

foto:informatia-zilei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.