Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Sindicatele pun presiune pe premier pentru stabilirea salariului minim

Sindicatele pun presiune pe premier pentru stabilirea salariului minim

DISTRIBUIȚI

Cartel Alfa147366 – 07112016  CNS „Cartel ALFA” cere premierului convocarea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, pentru urgentarea stabilirii nivelului salariului minim brut pe economie garantat în plată pentru anul 2017.

CNS „Cartel ALFA” a solicitat acest lucru în repetate rânduri şi a atenţionat că este urgent, astfel încât operatorii economici să fie în măsură să îşi fundamenteze bugetele pentru anul viitor, în special cei din companiile multinaţionale, care trebuie să aprobe bugetele într-o structură de decizie complexă.

Este responsabilitatea guvernului de a crea condiţii de creştere economică, precum şi un cadru legislativ care să favorizeze stabilitatea şi predictibilitatea pe piaţa forţei de muncă, iar stabilirea nivelului salariului minim este una dintre aceste obligaţii.

Deşi mecanismul de stabilire a nivelului salariului minim există, se doreşte introducerea, în pripă, de alte mecanisme care să justifice tendinţa avută şi în 2015 de guvern şi să nu îşi asume răspunderea conform prevederilor legale în vigoare.

Sindicaliștii consideră că semnalele publice transmise de ministrul Muncii indică intenția  îngheţării salariului minim. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.