Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Sindicatele RomâniaFilm atrag atenția asupra închiderii pe bandă rulantă a cinematrografelor de...

Sindicatele RomâniaFilm atrag atenția asupra închiderii pe bandă rulantă a cinematrografelor de stat

DISTRIBUIȚI

Romaniafilm147533 – 16112016 –  Sindicatul Liber RomaniaFilm trage un semnal de alarmă și protestează față de închiderea unor cinematografe de stat din Iași, Dolj, Maramureș, Argeș și Brăila.   Sindicaliștii au lansat un apel public către prefecții respectivelor județe în care atrag atenția asupra închiderii cinematografelor și cer oamenilor de culturăsă susțină protestul împotriva actualei conduceri a RomâniaFilm.

Sindicaliștii arată că închiderea cinematografelor a fost decisă de un șef de serviciu, care nu are astfel de atribuție, care revine exclusiv consiliului mandatat de Ministerul Culturii la conducerea regiei.

În plus, sindicaliștii mai atenționează că, așa cum s-a întâmplat și în alte situații, după închiderea cinematografelor clădirile vor fi lăsate în paragină în locul unei locații cultură.

”Deși au fost vândute cinematografe în ultimii ani, de exemplu Cinematograful Copou din Iași, Dacia din Pitești și altele în București, banii care au fost încasați de pe urma vânzărilor nu s-au utilizat la digitalizarea cinematografelor rămase în orașele respective, ci s-au cheltuit nejustificat de fosta conducere”, se arată în comunicat.

Aceștia mai arată că în timp ce angajații cinematografelor sunt concediați, conducerea încasează salarii și indemnizații de câteva ori mai mari comparativ cu subordonații și au extins numărul de angajați tesa. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.