Acasă Cultura/Media Turcia: ”Cununa Carpaţilor” în turneu în Turcia

Turcia: ”Cununa Carpaţilor” în turneu în Turcia

DISTRIBUIȚI

cununa-carpatilor_2_foto_virgil-oprina_2016_11_24147707 – 25112016­ –  Ansamblul “Cununa Carpaţilor” al Centrului Național de Artă Tinerimea Română va susţine un turneu în Turcia cu ocazia Zilei Naţionale a României. Concertele vor avea loc duminică, 27 noiembrie, la Edirne, marţi, 29 noiembrie, la Ankara şi joi, 1 decembrie, la Istanbul.

Ansamblul folcloric ”Cununa Carpaţilor” a luat fiinţă în anul 1948, având în componenţa sa cei mai valoroși tineri artişti de gen ai momentului – instrumentişti, dansatori – fiind unicul ansamblu profesionist care poate acoperi prin repertoriu și costume toate zonele folclorice importante ale României. Calitatea coregrafiilor, varietatea repertorială, cromatica costumelor, măiestria interpretativă au făcut ca Ansamblul folcloric „Cununa Carpaţilor” să reprezinte cu succes folclorul românesc în formele cele mai autentice, pe scene din Statele Unite, China, Cambogia, Vietnam, Laos, Sudan, Danemarca, Suedia, Norvegia, Italia, Germania, Grecia, Turcia, Cipru, Franţa, U.R.S.S, Bulgaria, Ungaria, Anglia, Olanda, Siria, Olanda, Polonia, Ucraina, Italia, Portugalia, Spania, Austria.

Ansamblul de dansuri populare este condus de coregraful Viorel Cioacă și a fost completat în acest an cu cei mai performanți artiști ai genului. Orchestra populară de asemenea reîntinerită este formată din virtuozi ai instrumentelor folclorice tradiţionale, conduşi de dirijorul Dan Ionescu, la rândul său un virtuoz al clarinetului și saxofonului.

Organizarea turneului din Turcia este realizată de Centrul Național de Artă Tinerimea Română în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consulatul României la Edirne, Ambasada României de la Ankara şi ICR Dimitrie Cantemir de la Istanbul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.