Acasă Politic Vasile Blaga, din nou la DNA

Vasile Blaga, din nou la DNA

DISTRIBUIȚI

Vasile Blaga147535 – 16112016 –  Fostul lider al PNL Vasile Blaga a venit din nou, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti, pentru efectuarea de acte procedurale în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

La ieşire, Blaga a spus că a dat o declaraţie în faţa procurorilor și a respins, din nou, acuzația c a primit bani.

Vasile Blaga este urmărit penal de DNA din luna septembrie și a fost pus sub control judiciar, iar la începutul lunii noiembrie procurorii i-au pus sechestru asigurator pe avere. El este acuzat de trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 – 2012, când era secretar general al PDL.

Procurorii susțin că în perioada 2011 – 2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

Gheorghe Ştefan l-ar fi informat atunci pe Blaga că vrea să obţină bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii naţionale din domeniul energiei. Compania naţională ar fi încheiat contracte de achiziţii servicii şi produse IT, prin licitaţii truncate, cu firma lui Horaţiu Berdilă, iar acesta ar fi transferat la PDL, din acele contracte, între 10 şi 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat. În acest fel, Gheorghe Ştefan ar fi primit pentru el şi pentru PDL aproximativ 25 de milioane de lei, potrivit procurorilor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.