Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Avretismentele lui Băsescu

București: Avretismentele lui Băsescu

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu148063 – 191212016­ – Fostul președinte, Traian Băsescu, a avertizat, în contextul tensiunilor evenimentelor din acest an de pe scena politică internațională, că am putea asista la o ”primăvară europeană”, însă nu una cu confruntări violente așa cum s-a întâmplat în Primăvara arabă.

Referindu-se la sitația tensionată din Polonia, unde oamenii ies în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile față de măsurile luate de partidul aflat la guvernare, Băsescu a precizat: ”Categoric, nu agreez politica violentă de controlare a puterii – Curte constituțională, mass-media. S-au băgat în sufletul tuturor instituțiilor la fel cum face și (Viktor – n.r.) Orban și acum aveți explicația de ce nu sunt un adept a apropierii României de Grupul de la Vișegrad, pentru că și Ungaria, și Polonia au ieșit din niște limite care fac parte din coloana vertebrală de principii de funcționare în interiorul unei societăți democratice”.

”Pe de altă parte, atenție, că mai sunt niște realități. Eu privesc cu atenție la Brexit, la alegerile din Statele Unite, vor veni alegeri în Franța, alegeri în Germania, la anul, în Olanda. Să nu avem o primăvară europeană. Nu ca Primăvara arabă, cu arme, dar o primăvară europeană, în sensul venirii populiștilor la putere. Sigur, mi-e greu să cred că în Germania sau în Franța se poate întâmpla așa ceva, dar oricum vor câștiga poziții mult mai puternice decât cele pe care le au acum”, a mai spus Traian Băsescu, la postul de televiziune B1TV.  –  PROMPT MEDIA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBucurești: Marea ”Speranță”
Articolul următorAyatollahul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.