Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș vorbește despre cât de ”mielușei” sunt oficialii români la Bruxelles

București: Cioloș vorbește despre cât de ”mielușei” sunt oficialii români la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 ciolos147795 – 051212016­ –  Premierul Dacian Ciolos a afirmat, luni, la Adevarul Live, ca Romania trebuie sa profite de pe urma evolutiilor care au loc in cadrul UE, iar liderii romani sa fie mai hotarati cand vin la Bruxelles, sa nu mai fie ”mielusei” cand merg in Vest, iar cand se intorc la Bucuresti sa se planga.

”Eu privesc aceasta criza ca pe o oportunitate. Romania, la zece ani la aderare, are toate ingredientele pentru a deveni un actor activ, un producator activ de idei, si nu un consumator. Nu poti sa te plangi ca vin strainii sa-ti fure tara. Veneau responsabilii romani ca niste mielusei la Bruxelles, iar cand se intorceau acasa erau foc si para. Romania sa fie mai activa in procesul decizional. Trebuie sa ai partenere credibile cu statele-membre, dar mai ales cu cele care dau tonul. Sa avem o relatie mai pro-activa care gazduiesc romani care traiesc acolo. Ma gandesc la Italia”, a declarat Ciolos.

De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a vorbit despre parteneriatul strategic al Romaniei cu Statele Unite ale Americii. ”Cred ca parteneriatul strategic pe care il are Romania cu SUA trece dincolo de mandatul prezidential. Si-a dovedit soliditatea in ani care au trecut. Fara exceptie, acest parteneriat a progresat pentru ca a avut un interes reciproc la baza. Dincolo de parteneriatul strategic, trebuie sa insitam pe componenta economica. Noul presedinte al SUA vizeaza domeniul economic, Romania, tara cu crestere economica, poate sa dezvolte aceasta relatie. Abordand in mod pragmatic, putem sa construim pe ceea ce s-a reusit pana acum”, a mai spus Ciolos. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.