Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Întrevederea ministrului Apărării Naţionale cu omologul său din Republica Moldova

București: Întrevederea ministrului Apărării Naţionale cu omologul său din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 motoc-salaru147762 – 021212016­ – Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit joi, 1 decembrie, cu omologul său din Republica Moldova, Anatolie  Şalaru,  aflat în țara noastră ca invitat la Parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României. Ministrul Motoc a exprimat apreciere cu privire la faptul că și în acest an, Armata Națională a R.Moldova a asigurat un detaşament format din 34 de militari, care au defilat în cadrul paradei.

Discuţiile dintre cei doi miniștri au vizat aspecte legate de situaţia de securitate regională, cooperarea bilaterală şi regională în domeniul apărării, precum şi sprijinul oferit de România pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au discutat despre modalităţi concrete de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării, în vederea continuării parcursului european al R. Moldova. Cu acest prilej, ministrul Mihnea Motoc a precizat că România va continua să acorde expertiză şi sprijin în procesul de reformă al Forţelor Armate din R. Moldova, în ceea ce priveşte planificarea apărării, derularea de exerciţii şi activităţi de pregătire în comun, precum şi instruirea de specialitate.

De asemenea, ministrul român a subliniat că România va sprijini în continuare R. Moldova în procesul de intensificare a relaţiilor de cooperare cu Alianţa Nord-Atlantică şi UE. În plan NATO, a reiterat susţinerea României pentru implementarea pachetului aliat de consolidare a capacităţii de apărare. În plan UE, ministrul Motoc a precizat că este foarte importantă dezvoltarea dimensiunii de securitate şi apărare a Parteneriatului Estic, în contextul evoluţiilor din mediul de securitate în vecinătatea estică a Uniunii şi a încurajat implicarea activă a R. Moldova în acţiunile derulate sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au semnat Protocolul de amendare a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Chişinău la 20 aprilie 2012 . – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.