Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Legea bicicletei

București: Legea bicicletei

DISTRIBUIȚI

legea-bicicletei147806 – 051212016­ –  Un grup de organizatii ale biciclistilor propun viitorilor parlamentari adoptarea Legii bicicletei, care sa stabileasca principii si sa prevada masuri adecvate de promovare a utilizarii bicicletei, pe mai multe planuri, in principal legislativ si institutional, intr-un mod coerent si integrat, pentru ca abordarea cu pasi mici si disparati s-a dovedit ineficienta. Concret, viitoarea lege ar urma sa declare promovarea utilizarii bicicletei ca un obiectiv de interes public, sa aduca modificari legislatiei rutiere, urbanistice, fiscale si din alte cateva domenii, sa prevada adoptarea unei strategii nationale si a unui masterplan in acest sens si crearea unor elemente institutionale la nivelul autoritatilor centrale si locale care sa permita coordonarea intre autoritati si adecvata interfata cu comunitatea, atat in elaborarea masurilor cat si in punerea lor in practica.

Initiativa este lansata de Federatia Biciclistilor din Romania (FBR), Asociatia Hai cu Bicla (HcB), Asociatia Green Revolution (AGR), Asociatia Adevaratii Veloprieteni (AVR), Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN) si Clubul Sportiv Nomad Multisport.

Initiatorii spera ca un numar cat mai mare de candidati la alegerile
parlamentare din 11 decembrie 2016, din tot spectrul politic, sa isi  declare sprijinul pentru ideea adoptarii unei asemenea legi, iar cei alesi sa colaboreze apoi intre ei si cu organizatiile biciclistilor pentru redactarea formei finale a proiectului de lege si promovarea lui in Parlament.

ONG-urile care au initiat demersul asteapta ca si alte organizatii ale  biciclistilor, ONG-uri de mediu, operatori economici in domeniul biciclistic si alte entitati sa isi declare sprijinul pentru aceasta initiativa comuna si sa se implice in promovarea ei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.