Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Predoiu: Aritmetica politică poate să fie dinamică

București: Predoiu: Aritmetica politică poate să fie dinamică

DISTRIBUIȚI

MINISTERUL JUSTITIEI - CONFERINTA148002 – 151212016­ – Aritmetica politică poate să fie dinamică, în funcţie de negocierile dintre partide şi de persoanele care vor fi nominalizate.

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, crede, potrivit RFI, că ”aritmetica politică poate să fie dinamică, în funcţie de negocierile dintre partide şi în funcţie şi de persoanele care vor fi nominalizate, anunţate de partide, pentru că nu orice om politic are capacitatea să creeze majoritatea, are autoritatea să o coaguleze şi să ofere preşedintelui garanţia că va fi un premier care stăpâneşte majoritatea, în sensul bun al cuvântului şi îşi poate forma un guvern eficient”.

Ar trebui PNL să poarte negocieri cu ALDE?

”După cum aţi văzut, au fost exprimate mai multe poziţii pe această temă şi din câte am înţeles şi din partea ALDE s-au exprimat puncte de vedere de deschidere cu privire la astfel de discuţii. E important ca într-o astfel de ipoteză partidele să nu-şi închidă uşile şi geamurile, să se ferece în interiorul sediilor şi e chiar o obligaţie, dacă vreţi, să aibă cât mai multe contacte, dialogul politic trebuie să fie intens şi lipsit de prejudecăţi, tocmai pentru a explora toate posibilităţile politice să se formeze o majoritate. Ţara are nevoie de o majoritate stabilă şi de un guvern eficient şi politicienii sunt obligaţi să exploreze toate aceste posibilităţi. Deci orice dialog politic în această perioadă, sigur, nu în ceea ce priveşte puncte de vedere ireconciliabile sau fără să ignore programele şi soluţiile care trebuie să stea la baza unui viitor guvern care să funcţioneze, să fie funcţional, dar în rest, dincolo de aceste condiţii sau repere foarte clare, fixe, dialogul este calea politică normală în această perioadă”, spune fruntașul liberal. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.