Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primele ninsori fără probleme deosebite

București: Primele ninsori fără probleme deosebite

DISTRIBUIȚI

zapada147950 – 131212016­ –   În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie  a emis 5 atenţionări de Cod Galben de ninsori pentru 14 judeţe din ţară şi 11 atenţionări meteo Cod Galben de vânt valabile pentru 18 unităţi administrativ teritoriale.

În zonele aflate sub incidenţa atenţionărilor de vreme rea, echipajele de salvatori nu au fost solicitate să intervină la evenimente deosebite sau situaţii care să pună în pericol viaţa semenilor sau bunurile acestora.

Porturile Constanţa şi Midia au fost închise preventiv transportului maritim, iar 6 localităţi din judeţul Neamţ au rămas fără energie electrică. O situaţie similară se înregistrează şi în judeţul Bacău, unde echipe specializate intervin pentru reluarea alimentării cu energie electrică în satul Viişoara şi comuna Târgu Trotuş.

 În continuare, peste 4.000 de pompieri cu peste 800 mijloace tehnice sunt la datorie, pentru a veni în sprijinul autorităților administrației publice locale și cetățenilor din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte generate de fenomenele specifice sezonului rece.

Totodată,  dacă situaţia o va impune, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt în măsură să activeze, la nevoie, grupele operative şi să asigure rezerva de personal necesară intervenţiei în zonele posibil a fi afectate.

De asemenea, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol.

Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, la nivel naţional, de 250 de echipaje de pompieri SMURD, pregătite să  acorde primul ajutor medical calificat, de peste 30 de unităţi de terapie intensivă mobilă (dintre care şase cu specific neonatologic) şi de peste 40 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi prin Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Având în vedere temperaturile scăzute şi precipitaţiile preconizate pentru această perioadă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vă reaminteşte următoarele măsuri:

– Evitaţi să plecaţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

– Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează şi echipaţi corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Dacă viscolul vă blochează în trafic, în afara localităţilor:

– Trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie;

– Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat;

– Rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

– Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră;

– Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea;

– Porniţi lumina din interior, pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.