Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PSD dă voturi ALDE și PRU, iar PNL ajută PMP

București: PSD dă voturi ALDE și PRU, iar PNL ajută PMP

DISTRIBUIȚI

vot147843 – 071212016­ – Liderii PSD au dat dispoziție, în teritoriu, ca o parte din activul partidului să voteze cu ALDE și cu PRU, pentru ca aceste două formațiuni să poată trece pragul electoral la alegerile din 11 decembrie. În ultimul sondaj, realizat de Sociopol, PRU apare pentru prima dată cu 5%, ALDE fiind cotat cu 6 procente. Fără ajutorul PSD, aceste partide sunt departe de scorurile respective.

PSD ar obține la alegeri 43% din voturi, ALDE sub 5%, PRU la fel, PNL 22%, USR 15%, UDMR 6%. În această variantă, PSD nu poate constitui o majoritate de guvernare, chiar dacă va obține 46 – 47%, după redistribuirea voturilor. În altă variantă, PSD ar obține 40% (minusul de 3% se duce spre ALDE și PRU), ALDE și PRU peste 5 procente, restul nu contează, iar alianța de guvernare ar fi clară. Nu în ultimul rând, PSD ar putea forma guvern numai cu ALDE, dacă PRU nu prinde pragul electoral, dar va fi o coaliție ușor de dat jos.

De partea cealaltă, există voci care susțin că și PNL încearcă să ajute, în unele județe unde stă bine, PMP, formațiunea condusă de Traian Băsescu stând în multe sondaje sub pragul electoral. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.