Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu vrea să schimbe legea ca să fie Dragnea premier

București: Tăriceanu vrea să schimbe legea ca să fie Dragnea premier

DISTRIBUIȚI

dragnea-si-tariceanu147781 – 051212016­ – Calin Popescu-Tariceanu, presedintele ALDE, a declarat ca ca PSD si ALDE vor propune un singur premier dupa alegeri, afirmand ca Liviu Dragnea ar putea fi nominalizat pentru aceasta functie, desi legea aduce restrangeri, insa Constitutia nu prevede interdictii suplimentare. El a sufgerat ca legea ar putea fi schimbata: ”O sa vedem care este solutia”. ”In mod cert, dupa alegeri, nu stiu daca in noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur ca o data partidul nostru, validat de electorat, avand un candidat la functia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, avand in vedere ca nu putem sa mergem mai departe sa propunem Cotroceniului decat un singur candidat la functia de prim-ministru”, a declarat Popescu-Tariceanu, citat de Mediafax. El a mai spus ca ”in niciun caz” PSD si ALDE nu vor propuneri fiecare cate un candidat de premier.

”Cred ca e o logica simpla de tot, care o sa ne oblige sa mergem cu o singura propunere, fiecare avand perspectiva proprie – PSD are o perspectiva politica aparte, tinand cont de programul lor, de rezultatul lor la alegeri, dar si pozitia noastra, care as spune ca nu e cu nimic mai putin valoroasa – reprezinta electoratul liberal si reprezinta un element necesar pentru asigurarea unei majoritati in Parlament pentru viitorul guvern”, a adaugat liderul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca, din punct de vedere constitutional, Liviu Dragnea, poate fi desemnat sa formeze viitorul guvern. ”Nu sunt jurist de profesie, chit ca am o perspectiva politica clara asupra acestei situatii pe care o stim cu totii. Exista perspectiva constitutionala, care e foarte clara – nu exista interdictii suplimentare pentru cineva care poate sa fie viitor prim-ministru. Exista legea in vigoare, care aduce restrangeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o sa le discutam si o sa vedem care este solutia pe care o vedem”, a conchis liderul ALDE. – PROMPT MEDIA

foto:bn24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.