Acasă Nord-Vest Cluj DNA Cluj a trimis-o în judecată pe viceprimărița de Cluj-Napoca

DNA Cluj a trimis-o în judecată pe viceprimărița de Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

anna-horvath148086 – 201212016­ –  Aflată sub control judiciar, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, a fost trimisă în judecată de DNA Cluj, sub acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani. În același dosar, a fost trimis în judecată și omul de afaceri Zsolt Fodor, care este acuzat de cumpărare de influență și spalare de bani.

Procurorii susțin că la începutul anului Anna Horvath a determinat o serie de funcționari să grăbească avizarea (eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire etc.) a unor proiecte imobiliare de care era interesat omul de afaceri.

În schimbul serviciului său, viceprimarul Clujului i-a cerut omului de afaceri, în luna mai, 60 de abonamente (în valoare de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de Zsolt Fodor și o firmă „agreată” de viceprimar.

Procurorii au dispus sechestru asigurator asupra unui imobil ce aparține Annei Horvath.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Cluj, având în vedere că Anna Horvath este avocat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.