Acasă Uncategorized A murit Dan Adamescu

A murit Dan Adamescu

DISTRIBUIȚI

Dan Adamescu148590 – 240112017 –  Omul de afaceri Dan Adamescu a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 68 de ani. El se afla în coma indusa internat intr-un spital privat din Capitala de mai bine de doua luni. In ultima vreme, starea sa se agravase, fiind mutat la terapie intensiva si intubat.

La sfarsitul anului trecut, Adriana Constantinescu, nora sa, anunta ca Dan Adamescu a intrat in septicemie, iar doctorii i-au administrat antibiotice, insa organismul nu a mai raspuns la tratament.

Dan Adamescu detinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurari si Medien Holding, trustul care includea ziarul Romania Libera. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucuresti.

Tribunalul Ilfov a respins, pe 21 decembrie, cererea lui Dan Adamescu de eliberare conditionata, omul de afaceri putand sa faca o noua solicitare in februarie 2017, decizia fiind definitiva.

Judecatorii Tribunalului Ilfov au mentinut astfel decizia din 24 noiembrie a Judecatoriei Sectorului 4, care a dispus ca Dan Adamescu sa execute in continuare in penitenciar pedeapsa de patru ani si patru luni primita in dosarul in care a fost acuzat ca a mituit doi judecatori pentru pronuntarea unor solutii favorabile in dosare de insolventa ale unor firme ale sale.

Dan Adamescu a cerut eliberarea conditionata pe motiv ca a executat mai mult de o treime din pedeapsa de patru ani si patru luni.

Comisia de liberare conditionata de la Penitenciarul Jilava a aratat ca Dan Adamescu nu a dat dovezi de indreptare si a recomandat ca acesta sa revina cu o cerere de eliberare dupa patru luni.

Pe 27 mai 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare, intr-un dosar de coruptie privind solutii favorabile in dosare de insolventa. Atunci, instanta suprema a respins apelul declarat de Adamescu si a mentinut sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti in februarie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.