Acasă Vest Arad Arad: Percheziții la călăuze

Arad: Percheziții la călăuze

DISTRIBUIȚI

politie - diicot148637 – 260112017 –  Mai multe percheziţii au loc, joi, în Bucureşti şi în judeţele Botoşani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiş, la persoane suspectate că transportau ilegal migranți.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, sub coordornarea procurorilor DIICOT Arad, fac 25 de percheziţii în judeţele Botoşani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiş şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada august – decembrie 2016, grupul infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi, pe relaţia Turcia – România – Ungaria, ar fi introdus fraudulos în ţară, de mai multe ori, peste 100 de persoane, cetăţeni sirieni, irakieni, turci, afgani şi marocani, pe care, ulterior, ar fi încercat să îi treacă fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinaţia finală fiind Germania, anunță Poliţia Română.

Pe parcursul investigaţiei, au fost depistate cinci transporturi de migranţi, în unul din cazuri, 42 de persoane, între care 18 copii, fiind găsite ascunse într-o cisternă, precizează Poliţia.

Gruparea era organizată pe mai multe paliere: de racolare, de cazare şi de transport. Vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere, suspecţii urmând să fie duşi la audieri la sediul DIICOT Arad. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.