Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Grindeanu: ”Eu cred în libertatea de expresie. Nu cred însă în...

București: Grindeanu: ”Eu cred în libertatea de expresie. Nu cred însă în jigniri”

DISTRIBUIȚI

sorin-grindeanu-1148690 – 300112017 –  Respect opiniile argumentate. E un drept legal să protestezi în România atât timp cât o faci paşnic şi nu dernanjezi pe alţii. E dreptul cetăţenilor să facă acest lucru. Am urmărit cu atenţie opiniile care au reieşit din aceste mitinguri. Multe din ele le pot cataloga ca având distorsiuni. De ce? A contat sursa sau modul în care au fost prezentate. Eu cred în libertatea de expresie. Nu cred însă în jigniri. De o perioadă de timp, în România argumentul tonalităţii e mai important ca argumentul în sine. Cum nu cred în agresivitatea pumnului, nu cred nici în tonalitatea argumentului. Nu mi se pare că argumentele însoţite de agresivitate verbală trebuie să primeze.  Sunt oameni veniţi în piaţă care nu au culoare politică. Însă, în urmă cu şase săptămâni am avut alegeri, a declarat duminică seara la Antena 3 premierul Sorin Grindeanu.

Pentru mine a fost o surpriză (n.red-prezența președintelui Iohannis la mitingul antigrațiere). Am încercat în această perioadă să am o relaţie instituţională corectă cu preşedintele. Poate, uneori, am lăsat de la mine pentru a fi dialog. Nu avem şi nu am venit pe picior de război. Vom pune în practică programul votat de oameni. Toate piedicile pe care unii vor să ni le pună le evităm şi le vom evita, a mai spus premierul.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că, deocamdată, nu îi este ”foarte clar” ce soluţie va adopta Ministerul Justiţiei pe tema graţierii, şi aşteaptă propunerile venite de la Florin Iordache, explicând însă că graţierea există în programul de guvernare al PSD, la capitolul privind ”respectul pentru cetăţean” şi în ideea unui sistem judiciar normal.

Sorin Grindeanu a explicat, la Antena 3, că unele lucruri privind graţierea nu au fost înţelese corect, precum protestele în care se strigă împotriva amnistiei, lucru care nu a fost propus de Guvern.

”Eu i-am cerut ministrului Justiţiei (soluţii – n.r.), având în vedere o propunere pe care a făcut-o ministerul Justiţiei în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătăţită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalităţi sunt legale”, a spus Grindeanu. –  PROMPT MEDIA

foto:renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.