Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul Cioloș la ora bilanțului

București: Guvernul Cioloș la ora bilanțului

DISTRIBUIȚI

dacian-ciolos-bilant148236 – 050112017 –  Premierul Dacian Cioloș a făcut, miercuri, 4 ianuarie 2017, în ultima zi de serviciu la Palatul Victoria, un bilanț al Cabinetului său, precizând că a beneficiat ”de o susținere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii”.

Dacian Cioloș a mai declarat că a discutat de mai multe ori la telefon cu noul premier Sorin Grindeanu și că vor avea “o discuție mai așezată și mai detaliată” în cursul zilei de joi, precizând că își dorește ca noul guvern să continue anumite programe și acțiuni demarate în mandatul său.

În prezentarea susținută la Palatul Victoria, Dacian Cioloș a prezentat un sumar al celor mai importante 253 de decizii adoptate în mandatul care a durat un an și 16 zile.

Cele mai importante realizări ale mandatului sunt: lansarea a peste 40 de Ghiduri pentru programele 2014-2020 (pe toate programele, în toate domeniile) reprezentând jumătate din totalul fondurilor alocate României pentru perioada 2014 – 2020), demararea construcției spitalelor regionale în Iași, Cluj și Craiova. Terenurile pentru construcţia celor trei spitale au fost trecute în proprietatea Ministerului Sănătăţii și a fost încheiat un contract cu BEI pentru finanţarea pregătirii profesioniste a acestor investiţii (grant de 1,5 milioane euro asociat Planului Juncker), aprobarea Masterplanului de Transport, restructurarea CNADNR, finalizarea Strategiei Energetice 2016 – 2030, plata  taxelor și impozitelor cu cardul bancar și on-line, implementarea sistemului electronic de control împotriva votului multiplu și operaționalizarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. De asemenea, cetățenii români vor putea călători fără vize în Canada începând cu 1 decembrie 2017

 “Acest guvern a apărut (…) într-un context social și politic excepțional, după manifestații de stradă, după demisia guvernului precedent, moment în care s-a convenit la nivel politic instalarea unui guvern tehnocrat. A fost deci o formulă excepțională a acestei guvernări și în acest context (…) am beneficiat și de o susținere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii. Presiunile au fost foarte mari ca acest guvern să demareze reforme și să intervină în foarte multe domenii, atâta vreme cât, pe de altă parte, unele partide se așteptau ca acest guvern să se ocupe în primul rând de administrarea treburilor curente ale țării. Însă, încă de la începutul guvernării, au ieșit la iveală mai multe probleme, mai multe lucruri ascunse timp de, în multe cazuri, peste 20 de ani, așa încât Guvernul nu avea cum să nu abordeze aceste lucruri frontal”, a declarat premierul Cioloș la Palatul Victoria. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.