Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul, între proteste masive și măsuri radicale

București: Guvernul, între proteste masive și măsuri radicale

DISTRIBUIȚI

 

proteste148667 – 300112017 –  Mobilizare masiva a romanilor din toata tara. Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi la proteste masive impotriva amnistiei si gratierii anuntate de Cabinetul Grindeanu.

Duminica seara in Bucuresti au iesit in strada peste 50.000 de omameni, potrivit televiziunilor de stiri, la Timisioara 11.000, la Cluj peste 10.000, alte zeci de mii de oameni in alte 20 de orase. Proteste au avut loc duminica si in diaspora – la Bruxelles, Copenhaga, Paris, Chisinau, Bordeaux, Hamburg, Londra si Zurich.

Toate protestele au fost pasnice, nu s-a inregistrat nici un incindent. Pe un frig patrunzator, oamenii au marsaluit in Bucuresti pe un traseu cuprins intre Piata Universitatii – Piata Unirii – Piata Constitutiei (Parlament, Ministerul Justitiei si CNA) – Piata Universitatii – Piata Romana – Piata Victoriei (Guvern).

Protestatarii au cerut in Bucuresti si in celelalte orase stoparea abuzurilor majoritatii PSD – ALDE in justitie si renuntarea la ordonantele de urgenta privind gratierea si amnistierea mascata a unor infractiuni.

Oamenii au strigat, printre altele, ”PSD, ciuma rosie” si ”Justitie, nu coruptie!” ”Tara cere fara gratiere!”, ”Jos Iordache!”.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îl consideră responsabil de proteste pe preşedintele Klaus Iohannis. ”Klaus Iohannis vede că îi alunecă pământul de sub picioare. Preşedintele vrea prin aceste proteste să impună o agendă. Măsurile pe care le-am luat şi vrem noi să le luăm să treacă pe planul doi. Să nu se mai vadă. Discutăm de câţi manifestanţi sunt. A venit la guvern şi ne-a acuzat de ceva ce nu făceam. E un demers care vrea să paraziteze” a spus Popescu-Tăriceanu în direct pe B1TV. Mai mult, Popescu-Tăriceanu a lansat un avertisment fără precedent. ”Riscăm să ajungem în război civil dacă ieşim şi noi în stradă”.

Prim-ministrul Sorin Mihai Grindeanu a precizat că va efectua o vizită oficială la Strasbourg în perioada următoare, la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru a discuta cu oficialii instituţiei pe tema problemelor din închisori. Premierul a spus că a încetat să mai creadă că poate avea o relaţie corectă şi de colaborare cu preşedintele Klaus Iohannis și că de acum va avea doar o relaţie instituţională ”si punct”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.