Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministerul Public monitorizează disputa Ghiță – Kovesi

București: Ministerul Public monitorizează disputa Ghiță – Kovesi

DISTRIBUIȚI

CONFERINTA - MNIR - STATERI DACICI KOSON - 2014148221 – 040112017 – Procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu dorește să participe la disputa din spațiul public dintre omul de afaceri Sebastian Ghiță și procurorul general al DNA, Laura Codruța Kovesi, însă a dat asigurări că Ministerul Public monitorizează cu atenție discuțiile și se va proceda în consecință după clarificarea elementelor.

”Nu doresc să particip la această dispută, care se poartă în spațiul public. Doresc să vă spun că Ministerul Public monitorizează cu atenție discuțiile din spațiul public, le analizează pentru a vedea dacă sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracțiuni și apoi vom proceda în consecință după clarificarea acestor elemente. Este vorba despre disputele care au loc în spațiul public și eu nu vreau să intru în polemică cu cei care au dorit să-și exprime anumite puncte de vedere. Ministerul Public este prezent, monitorizează cu atenție tot ce se discută și ce se desfășoară în spațiul public. (…) Aș vrea să mai transmit un mesaj de încredere în profesionalismul și echilibrul magistraților, în general, al procurorilor din Ministerul Public și să vă asigur că ei își vor face datoria. Toate elementele, care sunt prezentate în spațiul public, sunt monitorizate ferm de Ministerul Public și doresc să vă mai spun că persoanele care cred că au probe cu referire la săvârșirea unor infracțiuni, ele nu trebuie să ezite și trebuie să se adreseze organelor de urmărire penală. Până la acest moment, nimeni nu a depus vreun denunț sau vreo plângere în vreun sens sau altul”, a declarat Augustin Lazăr, la sediul CSM. Ghiță a lansat în spațiul public mai multe acuzații la adresa șefei DNA.

Instanța supremă va lua în dezbatere, la 5 ianuarie, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat întrucât acesta a încălcat controlul judiciar. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.