Acasă Politic București: Președintele salută și atenționează

București: Președintele salută și atenționează

DISTRIBUIȚI

klaus iohannis148607 – 250112017 –   Preşedintele Klaus Iohannis salută faptul că raportul Comisiei Europene recunoaşte progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la consolidarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, însă atenţionează asupra îngrijorărilor formulate în document cu privire la faptul că cele două proiecte de ordonană de urgență puse în consultare publică de Guvern ar putea afecta cadrul legal pentru combaterea corupţiei, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

”Raportul confirmă faptul că Guvernul instalat în anul 2015 a contribuit major la îndeplinirea obiectivelor MCV şi a avut un aport decisiv pentru acest raport favorabil. Raportul MCV confirmă că România a menţinut un parcurs sustenabil în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor mecanismului, astfel că pentru prima dată este menţionată modalitatea de finalizare a mecanismului. Astfel, Comisia Europeană a emis 12 recomandări, iar îndeplinirea acestora va conduce la încheierea MCV”, se arată în comunicat.

”Finalizarea MCV depinde şi de evitarea unor dezvoltări negative care ar pune sub semnul întrebării progresele care au fost obţinute până în prezent de România. Guvernul României şi actuala majoritate parlamentară trebuie să înţeleagă că doar sprijinind în continuare eforturile pentru întărirea reformelor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei vor contribui la consolidarea statului de drept şi ridicarea MCV”. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.