Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președinția vrea să știe situația directorilor din învățământ

București: Președinția vrea să știe situația directorilor din învățământ

DISTRIBUIȚI

administratia-prezidentiala148331 – 100112017 –  Administratia Prezidentiala a solicitat ministrului Educatiei, Pavel Nastase, situatia directorilor unitatilor de invatamant numiti prin derogare, a precizat luni consilierul de stat Ligia Deca, mentionand ca o derogare generala este inoportuna. ”Ne dorim ca orice exceptie facuta de la regulile de concurs, stabilite prin metodologie, sa fie o chestiune exceptionala si nu o regula care sa se aplice indiferent daca avem sau nu alti candidati. Cred ca asa cum ne dorim cu totii ca persoanele care ne trateaza, daca sunt medici, sa fie unele cu o diploma valabila, asa ar fi normal ca cei care se ingrijesc de scolile in care invata copiii nostri sa fie calificati pentru post. Sigur ca pot exista cazuri speciale, insa ele trebuie tratate ca atare, adica sa existe o motivatie coerenta si cineva sa-si asume raspunderea pentru astfel de derogari punctuale, in niciun caz nu cred ca este oportuna o derogare generala printr-un act normativ care sa permita ca si acolo unde ar exista alte persoane competente sa fie numite tot persoanele care au indeplinit in trecut functia de director si care fie nu s-au prezentat la concurs, fie nu l-au promovat”.

(…) Administratia Prezidentiala a solicitat deja ministrului Educatiei o situatie a tuturor numirilor pe post a fostilor directori prin derogare de la metodologia initiala, impreuna cu justificarea acestor exceptii de la regula”, a declarat Deca, pentru Agerpres.ro.

Ea a precizat ca a avut o discutie cu ministrul Educatiei si ca urmeaza ca Administratia Prezidentiala sa primeasca aceasta situatie.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.