Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tariceanu vorbește de război civil

București: Tariceanu vorbește de război civil

DISTRIBUIȚI

tariceanu148689 – 300112017 –  Presedintele Senatului, Calin Popescu – Tariceanu, considera ca PSD si ALDE ”au subestimat reactia sistemului” propunand ordonantele privind gratierea si modificarea Codurilor penale. ”Cred ca ar fi trebuit in prealabil o anumita pregatire in sens comunicational. E un deficit pe care, eu, coparticipant in aceasta coalitie, mi-l asum. E adevarat ca nu am anticipat ceea ce a urmat: descinderea presedintelui la sedinta de guvern, manifestatia de strada, presedintele care se duce in mijlocul participantilor sa-i atate si continuarea acestui razboi. Probabil ca am subestimat reactia sistemului. Deranjul e foarte mare dupa cum se vede”, a afirmat duminica Tariceanu, la B1 TV.

Tariceanu a explicat ca atat el cat si Liviu Dragnea nu au adoptat o atitudine belicoasa. ”Si Liviu Dragnea si eu nu am adoptat o atitudine belicoasa. Chiar de la momentul Sevil Shhaideh am adoptat o pozitie care mai degraba presupunea ca vrem sa gasim o solutie.(…) Iohannis este angajat intr-o lupta politica pe viata si pe moarte pentru ca este mandatul lui in joc”, a adaugat Tariceanu.

El a precizat ca Guvernul, care desi are ”unele sincope”, va merge inainte. ”Am avut o discutie nu numai cu Liviu Dragnea, dar si cu alti colegi din PSD sI ALDE. Nu avem de gand sa renuntam. Avem aceasta legitimitate politica care este mai puternica decat orice alt guvern. Este un guvern care nu are nici o luna de la investire, care poate cu anumite sincope pe care le observ si eu, o sa mearga inainte. Este si o lipsa de experienta a unora, dar o sa depasim acest moment”, a precizat Tariceanu.

”Mergand pe inconstienta celor care astazi fac aceasta propaganda si manipulare si reactionand cu aceleasi arme, riscul este sa ajungem intr-un razboi civil pana la urma. (…) Eu cred ca trebuie sa ne bazam in continuare pe institutiile democratice si sigur avem dreptul sa manifestam cu totii, libertatea de expresie, nu le contesta nimeni, dar pana la urma institutiile astea care au capatat acum si o proaspata legitimitate in urma alegerilor trebuie sa decida.(..,) Nu se poate sa acceptam mereu ceea ce s-a intamplat la Colectiv, acum iarasi sa acceptam o formula din asta de presiune nelegitima, ca sa ce? (…) Daca adversarul meu politic foloseste arme care nu sunt legale, constitutionale, nimic nu imi da dreptul sa procedez si eu la fel. Eu am o responsabilitate in plus, ca majoritate care trebuie sa guvernez aceasta tara si sa conduca Parlamentul. Din acest motiv gandim foarte bine contramasurile pe care trebuie sa le adoptam”, a mai spus Tariceanu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.