Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Militari constănțeni intervin în zonele afectate de căderile masive de zăpadă

Constanța: Militari constănțeni intervin în zonele afectate de căderile masive de zăpadă

DISTRIBUIȚI

 militari-zapada148282 – 060112017 – Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărășești” din Constanța intervin, la această oră, pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei. La solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o grupă de militari acționează cu un camion DAC 6×6 și cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces și deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite.

La solicitarea aceleiași structuri, sunt în pregătire alte două intervenții în județul Constanța, pe DN 22, în zona localităților Sibioara și Lumina, respectiv pe DN 3, între Constanța și Valul lui Traian.

Ministerul Apărării Naționale acționa, la ora 13.30, cu aproximativ 30 de militari și mijloace auto de mare putere, în județul Constanța. Astfel, militarii Brigăzii 9 Mecanizate au încheiat intervenția în zona Ovidiu – Nicolae Bălcescu și acționează în prezent pe DN 3, în zona localității Valul lui Traian.

De asemenea, un autocamion DAC și trei militari de la aceeași structură transportă, de la Murfatlar către Spitalul județean Constanța, două persoane care au nevoie de îngrijiri medicale.

La orele 14.00 s-a încheiat intervenția de pe autostrada A 2 (kilometrul 196, pe sensul spre Constanța), unde au acționat 15 militari ai Regimentului 53 Rachete Antiaeriene, cu două mijloace tehnice de mare tonaj și un autovehicul cu șenile, pentru deblocarea autovehiculelor înzăpezite și evacuarea a 10 persoane (nouă adulți și un copil).

La nivelul întregii țări, Ministerul Apărării Naționale este pregătit să intervină în primă urgență, la solicitarea autorităților competente de la nivel central și local, cu peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziție și alte forțe și mijloace suplimentare. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.