Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti CSM a primit proiectul ordonanței privind amnistia și grațierea

CSM a primit proiectul ordonanței privind amnistia și grațierea

DISTRIBUIȚI

csm148501 – 180112017 –   Consiliul Superior al Magistraturii anunță că a primit, în vederea avizării, de la Ministerul Justiţiei, Proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru graţierea unor pedepse.

Anunțul vine în contextul dezbaterii publice privind intenția Guvernului de a adopta o serie de acte normative pentru modificarea şi completarea codurilor penale, respectiv pentru graţierea unor pedepse.

”Având în vedere că proiectele elaborate de Ministerul Justiţiei vizează modificări şi completări legislative referitoare la activitatea sistemului judiciar, respectiv la înfăptuirea actului de justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii apreciază necesară consultarea, în vederea avizării, a corpului magistraţilor.

În funcţie de calendarul ce urmează a fi stabilit de Guvern pentru adoptarea actelor normative menţionate, CSM are în vedere planificarea unei şedinţe a Plenului în vederea avizării acestora, conform dispoziţiilor art. 38 alin. 3 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, data şedinţei urmând a fi comunicată de îndată ce va fi stabilită”, se arată într-un comunicat de presă.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.