Acasă Sud Giurgiu Doi bărbați și o femei din Siria opriți la frontiera de sud

Doi bărbați și o femei din Siria opriți la frontiera de sud

DISTRIBUIȚI

politia frontiera148452 – 160112017 –  Poliţiştii de frontieră de la Calafat și Giurgiu au depistat doi bărbați și o femeie, cetăţeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în ţară, încercând să evite controlul din cele două puncte de frontieră.

Doi cetățeni sirieni fără documente de identitate, pe Podul de la Giurgiu – În data de 16 ianuarie, în jurul orei 3.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat doi bărbați care se deplasau pe jos, pe podul Prieteniei, dinspre Bulgaria spre România. Cei doi au fost reținuți pentru verificări. La cercetări, persoanele în cauză, care nu dețineau documente de identitate asupra lor, au declarat că sunt cetățeni sirieni, în vârstă de 37 ani, respectiv 38 ani și doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Totodată, la controlul corporal, asupra celei de-a doua persoane a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare, document care în urma cercetărilor s-a constatat că este fals.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

O femeie din Siria a încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat – Tot luni dimineață, la orele 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean turc, de  44 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia. După efectuarea controlului de frontieră, acesta a solicitat să se deplaseze într-o zonă amplasată înaintea controlului de frontieră deoarece a uitat să rezolve anumite formalități. Prin intermediul sistemului video amplasat în zona perimetrală, a fost supravegheată deplasarea bărbatului, observându-se astfel faptul că acesta era așteptat de o femeie. La cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că tânăra este de origine siriană și are 20 de ani. De asemenea, șoferul turc a declarat că el a fost cel care a transportat-o până în apropierea punctului de frontieră, unde aceasta a coborât din autocamion. După ce femeia trecea ilegal frontiera, ea urma să fie preluată de cetățeanul turc.

Și în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.