Acasă Externe Elveția: Premieră mondială. Președintele Chinei, la Forumul de la Davos

Elveția: Premieră mondială. Președintele Chinei, la Forumul de la Davos

DISTRIBUIȚI

Președintele Chinei148455 – 160112017 –  Liderii celor mai bogate națiuni se pregătesc de întrunirea anuală din Elveţia. Numiți de presă ”preoții globalizării”, aceștia întâmpină, pentru prima oară de când au pus la cale strategia economiei mondiale, o revoltă din partea populiștilor, ce se opun piețelor și frontierelor deschise.

Forumul Economic Mondial întrunește peste 3.000 de delegați guvernamentali, oameni de afaceri, oameni de știință și de artă, pentru a discuta noii pași ce trebuie făcuți pentru a atinge ținta finală: o lume deschisă!

Peste Occidentul aflat în criză, China comunistă se prezintă la Davos ca un  mare cuceritor. Cel puțin, asta își dorește Xi Jinping, primul președinte chinez care participă la acest forum. El vine cu viziuni noi asupra unui comerț regional, care să iasă din sfera influenței americane. Agenția Xinhua îl prezintă pe Xi Jinping ca pe un lider al globalizării, în timp ce ceilalți, occidentalii, se retrag într-un ”izolaționalism egocentric”. Numai el, Xi, poate contribui decisiv la revenirea economiei mondiale Are toate șansele să devină ”Omul Davos” al anului 2017. Experții occidentali în economie cred că Xi nu are nicio șansă pentru a impune China în economia mondială, în detrimentul SUA, scrie România Liberă.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.