Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Fost ministru al Justiției: ” Cei care se gândesc la o lege...

Fost ministru al Justiției: ” Cei care se gândesc la o lege a graţierii şi amnistiei ar trebui să aibă în vedere întregul context în care se află astăzi România ”

DISTRIBUIȚI

 Cristian Diaconescu148471 – 170112017 – Prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiţiei, atenționează că ”Cei care se gândesc la o lege a graţierii şi amnistiei ar trebui să aibă în vedere întregul context în care se află astăzi România”. Diaconescu a afirmat la RFI că are ”senzaţia că unii se joacă cu focul. Sigur, în principiu, un act de clemenţă este cel puţin din punct de vedere etic şi poate chiar din punct de vedere legislativ util. Un act de clemenţă reprezintă până la urmă un gest care are în vedere o relaţie dintre stat şi cetăţean, indiferent în ce poziţie s-a situat acel cetăţean”.

„Pe de altă parte, cred că cei care se gândesc la acest act, în primul rând trebuie văzut în ce formă şi în ce condiţii, ar trebui să aibă în vedere întregul context în care se află astăzi România şi modul în care elementele privind statul de drept, legat strict de stabilitatea României sunt evaluate atât la nivel intern, cât şi la nivel internaţional”, declară fostul ministru al Justiţiei. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.