Acasă Vest Hunedoara Hundeoara: Greva foamei la Termocentrala Mintia

Hundeoara: Greva foamei la Termocentrala Mintia

DISTRIBUIȚI

termocentrala-mintia-20148255 – 050112017 – Cinsprezece lideri sindicali de la Termocentrala Mintia au intrat joi dimineata in greva foamei, solicitand anularea deciziei prin care personalul auxiliar si TESA de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va lucra doar patru zile pe saptamana, a declarat, presedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva (SLIED), Mircea Crisovan.

”Solicitam anularea deciziei de intrerupere temporara a activitatii pentru personalul auxiliar, respectarea contractului colectiv de munca, inclusiv in ceea ce priveste salariile compensatorii pentru personalul disponibilizat, precum si demiterea conducerii CEH”, a spus liderul sindical, scrie Agerpres.ro. In opinia sa, decizia de intrerupere temporara a activitatii nu se poate aplica in cazul termocentralelor, deoarece acestea necesita metode specifice de pregatire a utilajelor pentru ca grupurile energetice sa poata fi pornite in siguranta. El a mentionat ca revendicarile sindicalistilor de la Mintia vor fi prezentate joi la sediul Ministerului Economiei de catre presedintele Federatiei ”Energetica”, Ioan Pisc, organizatie din care face parte si SLIED.

Activitatea celorlalti angajati de la termocentrala Mintia se desfasoara normal, a spus Crisovan.

Intreruperea temporara a activitatii afecteaza saptamanal circa 400 dintre cei 780 de angajati ai centralei electrice, mai sustin sindicalistii. Personalul auxiliar si TESA din cadrul CEH va sta acasa in zilele de luni, incepand cu ianuarie 2017, si va fi platit cu 75% din salariul tarifar, potrivit unei decizii luata de conducerea companiei.

Peste 100 de angajaţi ai minei Lupeni protestează, din nou, joi dimineața, în curtea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroșani. Minerii solicită anularea deciziei de întrerupere temporară a activității pentru personalul auxiliar și respectarea contractului colectiv de muncă.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.