Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Proteste peste proteste ale minerilor din Valea Jiului

Hunedoara: Proteste peste proteste ale minerilor din Valea Jiului

DISTRIBUIȚI

protest-mineri148222 – 040112017 – Minerii din schimbul întâi de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, au declanșat, miercuri dimineața, un protest spontan, nemulțumiți de situația economică în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) și de măsurile de reducere a săptămânii de lucru pentru personalul auxiliar, luate de conducerea companiei. ”Schimbul întâi nu a intrat în șut (la muncă, n.r.). Oamenii sunt speriați din cauză că nu știu ce se întâmplă și sunt nemulțumiți de programul de întrerupere temporară a activității”, a declarat, pentru Agerpres,  secretarul general al Sindicatului ”Muntele”, Ioan Ciubotaru.

Potrivit acestuia, un protest era în derulare și la Mina Vulcan, unde circa 15 angajați și-au manifestat îngrijorarea față de programul de întrerupere temporară a activității în zilele de luni pentru salariații care lucrează în sectoarele auxiliare. Ambele acțiuni de protest se desfășoară în sălile de apel ale minelor.

Conform unei decizii luate de conducerea CEH, personalul auxiliar și TESA din cadrul companiei va sta acasă în prima zi din fiecare săptămână a lunii ianuarie și va fi plătit cu 75% din salariul tarifar. Măsura ar urma să genereze o economie de 1,6 milioane lei la fondul de salarii, bani din care administrația CEH intenționează să cumpere materialele necesare pentru derularea activității de extracție a cărbunelui din subteran. Administrația CEH a solicitat intrarea societății în insolvență, procesul fiind suspendat în așteptarea unei decizii a Curții de Apel Alba Iulia la acțiunea formulată de Sindicatul ”Noroc bun” de la Livezeni.

În cadrul CEH lucrează circa 5.300 de persoane, la minele Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni, anunță sursa citată. –   PROMPT MEDIA

foto:click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.