Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: ITM Ilfov avertizează angajațorii

Ilfov: ITM Ilfov avertizează angajațorii

DISTRIBUIȚI

munca-iarna-frig-968x460 148356 – 110112017 –  Pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber și respectarea prevederilor OUG nr. 99/2000 referitoare la măsurile care pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, Inspectoratul Teritorial de Munca Ilfov transmite un avertisment pentru angajatori și angajați, în caz de temperaturi extreme scăzute.

Măsurile minimale pe care angajatorii sunt obligați să le ia pentru activităţile în aer liber sunt: distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5 -1 litru/persoană/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător; asigurarea echipamentului individual de protecţie.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, vor reduce programul de lucru sau vor întrerupe lucrul colectiv cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme scăzute, se vor lua următoarele măsuri: asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi scăzute; asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate; trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Pentru constatarea nerealizării măsurilor prevăzute mai sus, inspectorii de muncă vor aplica, acolo unde este cazul, sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege.  PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.