Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti MAI anunță că nu mai sunt drumuri naționale închise

MAI anunță că nu mai sunt drumuri naționale închise

DISTRIBUIȚI

drum-inzapezit-6148310 – 090112017 –  În acest moment nu mai există niciun drum național închis circulației auto, inclusiv A2 și A4, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

 Informațiile centralizate de Centrul Național de Conducere Integrată, arată că nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere, cele 7 persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii la Medgidia fiind cazate la un hotel din localitate.

Porturile maritime sunt deschise, precum și cele fluviale, cu excepția portului Drobeta Turnu-Severin, închis din cauza vântului puternic. Traficul de pasageri pe relația Tulcea – Sulina/ Sfântu Gheorghe, precum și tranzitul cu bacul la Brăila se desfășoară cu greutate, din cauza sloiurilor de gheață.

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.

Toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. De asemenea, 13 trenuri înregistrează întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 21 de trenuri au fost anulate.

La nivel național, CNAIR a acționat cu 1.185 utilaje care au utilizat 7.209,5 tone de material antiderapant și 37,05 tone clorură de calciu.

La nivel național, acționează 26 de echipe de intervenție pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, care afectează 8 localități din 5 județe, respectiv 1.178 consumatori (cele mai multe în județul Constanța – 6 localități cu 1.112 consumatori).

În 21 județe (Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu,  Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Tulcea, Timișoara, Teleorman, Vrancea și Vaslui) și municipiul București, au fost suspendate cursurile, măsură care se menține și pentru ziua de marți, 10 ianuarie în 17 județe (Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Tulcea, Timișoara și Vrancea) și municipiului București.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, în sprijinul populației și al autorităților locale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe au intervenit 14.436 de angajați ai MAI (7.303 de polițiști, 4.567 pompieri și 2.566 de jandarmi) cu 6.651 mijloace (3.302 poliție, 2.320 pompieri și 1.029 jandarmi).

În județul Constanța mijloacele tehnice cu care se intervine au fost suplimentate cu 5 șenilate de la ISU Mureș, Giurgiu, Prahova, Neamț și Harghita și cu 6 autofreze din județele Iași, Bacău, Olt, Dâmbovița, Botoșani și Neamț.

Au fost efectuate 7.839 de intervenții medicale (serviciile de ambulanță – 6.990 și SMURD – 849), din care 210 pentru gravide și 41 persoane dializate.

În continuare, cele 13 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație și un avion SMURD vor continua misiunile aeromedicale în funcție de solicitări și de condițiile meteorologice.

La nivel național, efectivele MAI au executat 2.015 activități de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transport al acestora în spații sigure. Dintre acestea, 110 persoane au fost cazate în spații puse la dispoziție de UPU/CPU și 204 în locații ale autorităților locale.

Se recomandă populației respectarea recomandărilor polițiștilor rutieri și adaptarea vitezei de mers la condițiile de trafic. De asemenea, înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la starea drumurilor, inclusiv prin intermediul site-ului Centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Precauție se recomandă în special în cazul persoanelor vârstnice sau bolnave. Este importantă evitarea expunerii la temperaturi scăzute, iar dacă acest lucru nu este posibil, îmbrăcămintea trebuie adaptată la condițiile meteo.

Orice situație de risc pentru populație, cauzată de vremea severă, poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.