Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Prahova: Primăria Capitalei a dat serviciile de deratizare unei firme din Ploiești,...

Prahova: Primăria Capitalei a dat serviciile de deratizare unei firme din Ploiești, dar acum vrea societate proprie

DISTRIBUIȚI

anti-țânțari148661 – 270112017 –   S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiesti,  teoretic, a castigat licitatia organizata de Primaria Municipiului Bucuresti in data de 11 august 2016 pentru atribuirea contractului privind serviciile de deratizare si combatere tantari in Municipiul Bucuresti, dar nici pana astazi nu i-a fost atribuita, pe motiv ca nu a fost terminata evaluarea ofertelor, se arata intr-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

”Conform OUG nr. 34/2006, art. 200, evaluarea ofertelor trebuia finalizata in cel mult 25 de zile, iar din motive bine intemeiate ea se mai poate prelungi inca o data cu aceeasi perioada de timp. Desi, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, la numai doua zile dupa castigarea mandatului de primar, ca semnarea contractului pentru serviciile de deratizare si combatere tantari este o urgenta semnalata de bucuresteni, acest lucru nu s-a realizat nici pana astazi. In plina evaluare, Gabriela Firea a anuntat, in data de 28 septembrie 2016, ca o structura din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau chiar o societate nou infiintata s-ar putea ocupa de serviciile de dezinsectie si deratizare. Vedem acum, cu surprindere, ca aceasta intentie s-a transformat intr-un proiect de hotarare care se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Capitalei din 30 ianuarie 2017, lucru de neinteles atata vreme cat a fost platit un Studiu de Oportunitate (care a costat peste 300.000 lei la care se adauga T.V.A.) in urma caruia s-a emis o hotarare pentru delegarea serviciului de deratizare si dezinsectie, prin licitatie.

Primarul Gabriela Firea a afirmat ca sumele cheltuite cu serviciile de deratizare si dezinsectie ar fi mai mici daca le-ar executa o societate a primariei, decat una privata, dar in realitate lucrurile stau cu totul altfel; ambii ofertanti au inaintat preturi mult mai mici decat cele calculate de primarie, in baza Studiului de Oportunitate. Valoarea calculata de catre Primaria Municipiului Bucuresti a fost de 40.658.523,40 lei (fara T.V.A.) pentru o perioada de 16 luni, iar cei doi ofertanti au avut urmatoarele valori: S.C. CORAL IMPEX S.R.L. – 27.091.646,33 lei (economie de 34% pentru bugetul Primariei Municipiului Bucuresti) și Asocierea S.C. 3D ROMANIA – S.C. COMPANIA ROMPREST SERVICE – S.C. ALLCHIM CO – 28.247.986,59 lei.

Astfel, in baza propriei evaluari a preturilor pentru aceste servicii, primaria ar cheltui mai multi bani publici din buget, daca ar dori sa efectueze serviciile cu un departament propriu. In cazul in care nu se va respecta legislatia, iar evaluarea ofertelor nu va fi corecta, firma din Ploiești se va adresa institutiilor statului, cu sesizare penala. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.