Acasă Externe SUA: Riscuri majore în toată lumea

SUA: Riscuri majore în toată lumea

DISTRIBUIȚI

america1148333 – 100112017 –  Riscul unor conflicte între și în interiorul unor state va crește în următorii cinci ani până la niveluri care nu au mai fost atinse din vremea Războiului Rece, odată cu încetinirea creșterii economice mondiale, erodarea ordinii postbelice și ascensiunea naționalismelor alimentate de antiglobalizare, indică un raport dat publicității luni de Consiliul Național de Informații al Statelor Unite, preluat de Reuters.

”Aceste tendințe vor converge într-un ritm fără precedent spre a face guvernarea și cooperarea mai dificile și a schimba natura puterii, modificând în mod fundamental peisajul global”, se menționează în raportul intitulat ‘Global Trends: Paradox of Progress’ (Tendințe globale: paradoxul progresului), al șaselea dintr-o serie de studii trimestriale ale Consiliului Național de Informații. Acest centru de previziuni strategice pe termen mediu și lung supervizează elaborarea Estimărilor Naționale de Informații, documente federale care sintetizează munca celor 17 agenții de informații americane.

Raportul, publicat cu mai puțin de două săptămâni înainte de instalarea președintelui ales al SUA, Donald Trump, la 20 ianuarie, scoate în evidență factorii ce conturează ”un viitor apropiat întunecat și dificil”, printre care politici mai agresive din partea Rusiei și a Chinei, conflicte regionale, terorism, adâncirea inegalității veniturilor, schimbările climatice și creșterea economică lentă. – detalii pe Agerpres.ro   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.