Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Comisia Europeană cere reevaluarea ordonanțelor de urență privind codurile penale

Bruxelles: Comisia Europeană cere reevaluarea ordonanțelor de urență privind codurile penale

DISTRIBUIȚI
Frans_Timmermans

Frans_Timmermans148783 – 020212017 – Comisia Europeana a cerut joi Guvernului Romaniei sa reevalueze ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, precum si proiectul de lege privind gratierea, apreciind ca este ”ingrijorator” ceea ce s-a intamplat in ultimele zile.

”In ultimii 28 de ani, intr-un fel sau altul, am urmarit evolutiile din Romania. Daca vedem progresele facute in aceasta perioada, nu putem decat sa fim impresionati de forta vointei poporului roman sa devina o democratie europeana functionala”, a declarat joi prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, intr-o dezbatere in plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles.

El a spus, potrivit  Agerpres, ca progresele Romaniei sunt evidentiate in raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) publicat saptamana trecuta de Comisia Europeana.

Prim-vicepresedintele CE a spus insa ca este ”ingrijorator ceea ce am vazut ultimele zile”, prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, precum si prin proiectul de lege privind gratierea. El a atras atentia ca acestea sunt ”elemente negative” in lupta impotriva coruptiei si un ”pas inapoi fata de ultimii 10 ani’”. ”Fac apel la guvern sa reevalueze ceea ce a facut”, a spus Timmermans, intr-o dezbatere in plenul Parlamentului European pe tema situatiei din Romania, organizata la cererea delegatiei romane din Partidul Popular European (PPE).

”Romania merita politicieni si guverne care sprijina lupta impotriva coruptiei”, a subliniat el.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.