Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Ilfovul se vede bine de la Bruxelles

Bruxelles: Ilfovul se vede bine de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

149215 – 22022017 –  Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea a două proiecte majore din judeţele Ilfov şi Maramureş. Investiţiile au fost începute între 2007 și 2013 şi vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare.

Asigurarea unor servicii de alimentare cu apă şi de management al deşeurilor de calitate este  esențială, în primul rând, pentru sănătatea cetățenilor noștri. Mă bucur că putem ajuta  autoritățile locale și regionale din România să finalizeze aceste proiecte, atât de importante pentru comunitățile lor, cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

Proiectele de infrastructură avute în vedere sunt:

Infrastructură modernă pentru Pantelimon, Dobroeşti, Bragadiru, Cornetu, Domneşti, Ciorogârla, Brăneşti şi Cernica

Judeţul Ilfov: Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare. Proiectul este cofinanţat prin Fondul de coeziune, cu aproximativ 54 de milioane de euro. Se are în vedere extinderea şi reabilitarea surselor de apă freatică, a conductelor de apă şi a unor staţii de tratare şi clorurare. De asemenea, proiectul prevede construirea şi reabilitarea unor rezervoare de apă şi a unor staţii de pompare. Printre localitățile vizate se numără Pantelimon, Dobroeşti, Bragadiru, Cornetu, Domneşti, Ciorogârla, Brăneşti şi Cernica.

Judeţul Maramureş: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor. Cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, este de aproape 14 milioane de euro, avându-se în vedere investiţii în colectarea deşeurilor, inclusiv cea selectivă, precum și transportul, transferul, tratarea şi depozitarea acestora. Depozitele non-conforme cu standardele europene vor fi închise sau reabilitate.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.