Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Obligațiile României privind legislația de mediu

Bruxelles: Obligațiile României privind legislația de mediu

DISTRIBUIȚI

149326 – 28022017 –  Vicepremierul și Ministrul Mediului, Daniel Constantin, participă marți, 28 februarie, la reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene, care reunește miniștrii mediului din Statele Membre.

Ministrul Mediului urmează să dezbată alături de omologii săi subiectele menționate în agenda prestabilită a Consiliului de Mediu de la Bruxelles.

Principalele subiecte de discuție vor fi legate de propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 2003/87/CE în vederea rentabilizării reducerii emisiilor de dioxid de carbon și a sporirii investițiilor în acest domeniu.

Discuția va avea în vedere obținerea unui acord la nivelul consiliului (poziție comună) cu privire la regulile care vor guverna modul în care operatorii economici vor contribui la atingerea obiectivului UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40% până în 2030 față de nivelul din 1990.

Implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă: Implicații pentru politica de mediu a UE.

Agenda 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă reconsideră mediul ca fiind unul dintre principalele repere în dezvoltarea la nivel global. În acest moment, România este în curs de elaborare a setului de obiective de dezvoltare durabilă care vor stabili prioritățile de acțiune la nivel național.

Înverzirea semestrului european și evaluarea implementării legislației și politicii de mediu.

România în calitate de stat membru este obligată să pună în aplicare politicile și legislația de mediu.

În acest  moment, Ministerul Mediului implementează programe de creștere a eficienței implementării legislației de mediu cu efecte în diminuarea emisiilor de poluanți în mediu (aer, apă, sol) și reducerea cantității de deșeuri.

Consiliul este principalul organism de decizie al Uniunii Europene și are rolul de a supraveghea dezvoltarea durabilă armonioasă și echilibrată a activităților economice și sociale cu respectarea legislației și standardelor pentru protecția mediului.

Pentru a asigura acest lucru, se are în vedere păstrarea calității factorilor de mediu, sănătății umane, utilizarea rațională a resurselor naturale și promovarea la nivel internațional a măsurilor de soluționare a problemelor din domeniul mediului.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.