Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cristian Diaconescu: PSD trebuie să renunţe la argumentul duşmanului extern

București: Cristian Diaconescu: PSD trebuie să renunţe la argumentul duşmanului extern

DISTRIBUIȚI

149164 – 20022017 –  PSD trebuie să renunţe la argumentul duşmanului extern şi să repare consecinţele generate de OUG 13/2017, declară la RFI, Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedinte al PMP, fost ministru al Justiţiei şi al Afacerilor Externe după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut la România TV Comisiei SRI din Parlament să clarifice în ce măsură s-au implicat multinaţionalele în protestele de stradă din ultimele săptămâni.

Cristian Diaconescu e de părere că “o forţă politică matură, atunci când constată că a făcut o greşeală este preocupată în primul rând să repare consecinţele generate de acea greşeală. Sunt convins că PSD are maturitatea necesară de a pune în aplicare în România ceea ce şi-a asumat ca responsabilitate, nu numai pe plan intern, dar şi pe plan internaţional şi anume faptul că actele normative pe care le-aţi menţionat au fost alcătuite şi mai ales comunicate de o manieră greşită. Or din acest punct de vedere, cred că ar fi foarte bine ca această situaţie să se rezolve, fără a se mai folosi argumente ale duşmanului extern, ale unor influenţe mai mult sau mai puţin dovedite (…), pentru a delegitima o mişcare ce a cuprins întreaga Românie şi a dobândit recunoaştere internaţională”.

“Nu ştiu în ce măsură există o solicitare, sunt într-o formă sau alta adresate instituţiilor statului, dar cred că baza legală este cât se poate de incertă şi poate fi interpretată venind din zona politică o astfel de cerere ca reprezentând o încălcare gravă a regulilor de funcţionare a instituţiilor, mai ales într-un stat democratic”, atrage atenţia fostul ministru al Justiţiei.

Diaconescu mai spune că “afirmaţia conform căreia ar trebui să se înţeleagă de către opinia publică din România faptul că o serie de multinaţionale, mă rog, companii desfăşoară activităţi împotriva siguranţei naţionale este cât se poate de gravă, consecinţele pot fi extrem de complicate. Mai mult decât atât, practic, un partid de guvernământ dintr-un stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice consideră că reprezentanţii capitalului străin, dar şi al celui românesc organizează activităţi antistatale. Aceste afirmaţii doar dacă privim la modul în care sunt făcute şi direcţiile spre care sunt îndreptate pot genera pe termen mediu şi lung nu numai suspiciune şi neîncredere, dar şi o formă de respingere din partea celor pe care îi considerăm parteneri economici esenţiali pentru România”.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.