Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dacian Cioloș atenționează că greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu...

București: Dacian Cioloș atenționează că greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există

DISTRIBUIȚI

149197 – 21022017 –  Fostul prim-ministru Dacian Cioloș îi transmite prim-ministrului Sorin Grindeanu că ”greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există”. ”Domnul Sorin Grindeanu nu reușește, după aproape două luni de guvernare, să iasă din logica unor afirmații false făcute de PSD în campania electorală. Cu atât mai mare este dezamăgirea mea cu cât acum datele oficiale îi sunt la îndemână, nu trebuie decât să le ceară miniștrilor din subordine”, susține Cioloș pe Facebook.

”Greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există, domnule Grindeanu, încercați să guvernați transparent și să construiți pe baza politicilor și proiectelor demarate anul trecut în loc să aruncați fumigene ușor de demontat precum zero fonduri europene”, adaugă fostul prim-ministru.

Postarea lui Dacian Cioloș este însoțită de un articol de pe factual.ro, în care este demontată afirmațiiile lui Sorin Grindeanu, potrivit cărora absorbția fondurilor europene în 2016 a fost zero. ”Din execuția bugetară aferentă anului 2016 privind sumele încasate de România din fonduri europene reiese că în țară au intrat aproximativ 7 miliarde de euro”.

Gridean a declarat ieri că miniştrii vor ieşi cu o analiză la zi a situaţiei pe care au găsit-o la ministere după ce s-au instalat şi obiectivele lor pe perioada mandatului, afirmând că absorbţia de fonduri europene este în acest moment prioritatea principală a Guvernului după ce ”anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016 nu mai poate fi recuperat”.

Grindeanu: ”O să-i arătăm documentele oficiale”

”Am văzut o declaraţie a fostului prim-ministru Cioloş legată de faptul că anul trecut s-au atras sume de bani. Eu cred că dânsul ştie foarte bine la ce mă refer. Noi vorbim de exerciţiul bugetar 2014 – 2020. Suntem în 2017, dânsul a fost prim-ministru în 2016. Pe exerciţiul bugetar 2014 – 2020 e zero. Dacă nu ştie că e zero, o să-i arătăm documentele oficiale”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu, după vizita efectuată la Ministerul Transporturilor.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.