Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deblocarea achiziției aparatelor de testare auditivă pentru nou-născuţi este imperios necesară!

București: Deblocarea achiziției aparatelor de testare auditivă pentru nou-născuţi este imperios necesară!

DISTRIBUIȚI

149306 – 27022017 –  Deblocarea achiziției aparatelor de testare  auditivă pentru nou-născuţi este imperios necesară. Acesta a fost mesajul transmis de asociațiile de părinți cu copii implantați cohlear, cu ocazia ”Zilei Internaționale a Implantului Cohlear”, manifestare care a fost sărbătorită  sâmbătă, 25 februarie 2017, la București.

Întâlnirea a fost un succes, oferind informații utile despre importanța screening-ului neonatal, a punerii unui diagnostic corect și cât mai timpuriu, precum și despre alegerea implantului cohlear ca modalitate de redare a auzului, despre operația propriu-zisă și despre activitatea de recuperare absolut necesară post-operatoriu. La manifestare au fost prezente toate asociațiile de părinți cu copii purtători de implant cohlear din România, care și-au manifestat poziția solidară cu privire la următoarele aspecte: Efectuarea screening-ului auditiv neonatal sub îndrumarea unui audiolog, efectuarea screening-ului auditiv în grădinițe, posibilitatea înlocuirii procesoarelor după 5 ani de utilizare, decontarea serviciilor de logopedie de către CAS, oferirea de către toate centrele de implant cohlear a unor servicii complete de diagnosticare, partea chirurgicală și recuperarea auditiv verbală și încadrarea copiilor cu implant cohlear într-un grad de handicap care să le ofere părinților posibilitatea de a-i  însoți la ședințele de logopedie.

600 dintre copiii născuţi anual au probleme de auz. După testarea din maternităţi, toţi bebeluşii ar trebui reevaluaţi periodic, iar dacă e cazul, ar trebui să primească implantul cohlear cel târziu în jurul vârstei de 12 luni.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.