Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: În ultimele șapte, zile pompierii militari au salvat 68 persoane și...

București: În ultimele șapte, zile pompierii militari au salvat 68 persoane și au stins 428 incendii

DISTRIBUIȚI

149142 – 20022017 –   În perioada 13 – 18 februarie a.c., inspectorii de prevenire au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate (comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc.).

Astfel, personalul specializat a desfăşurat 1.036 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.468 sancţiuni contravenţionale (329 amenzi şi 2.139 avertismente), în cuantum de peste 471.100 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 1.125 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 9 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat şi acţiuni de recunoaştere în teren pentru a stabili modul de intervenție în cazul producerii unor eventuale situații de urgență.

În plan operaţional, în perioada de referinţă au fost derulate 6.771 intervenţii la nivel naţional,  salvatorii fiind solicitaţi la 428 misiuni de stingere a incendiilor, 5.345 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 40 misiuni de descarcerare şi 163 pentru deblocare/salvare, precum și alte situații de protejare a comunităților.

De asemenea, în cele șase zile, 5.183 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical și terapie intensivă mobilă, iar alte 68 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate în sprijinul şi pentru cetăţean.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.