Acasă Uncategorized București: Încă un grup de lucru la Capitală

București: Încă un grup de lucru la Capitală

DISTRIBUIȚI

149262 – 24022017 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezidat ieri prima sedinta de lucru la care au participat toti factorii implicati in problema drumului de acces in cartierul Greenfield Baneasa, pentru gasirea unei solutii concrete si legale privind  deblocarea situatiei.

La sfarsitul saptamanii trecute drumul pe care circulau locuitorii ansamblului Greenfield a fost inchis, in urma unei decizii definitive a instantei, care il considera drum forestier. Masura inchiderii drumului a dus la blocaje in trafic, cetatenii fiind nevoiti sa foloseasca o singura varianta de intrare si iesire din cartier, mult mai lunga si insuficienta pentru cei 5.000 de locuitori. Pana de curand,  locuitorii complexului rezidential situat in zona de Nord a Capitalei  au avut la dispozitie doua cai de acces, una prin DN1, iar cealalta prin  strada Erou Iancu Nicolae, Aleea Trandafirilor, strada Vadul Moldovei.

Ca masura imediata, Firea a anuntat ca echipaje mixte formate din politisti locali si politisti rutieri  se vor afla in perioada urmatoare la intersectia DN1 cu Aleea Teisani pentru a fluidiza accesul locuitorilor in complexul rezidential.

Problema este ca nu exista alternativa in caz de urgente. Din cauza inchiderii drumului, 5.000 de oameni parcurg doi km in doua ore.

Pentru deblocarea situatiei, reprezentantii dezvoltatorului au solicitat Primariei Generale,  in numele asociatiilor de proprietari,  initierea unui proiect de Hotarare de Guvern pentru transferul terenului in lungime de 350m (cu latimea 5-7 m) din proprietatea publica a statului roman in proprietatea Municipiului Bucuresti in scopul realizarii unui drum public, dar si  urgentarea procedurilor privind trecerea drumului forestier din proprietatea Romsilva catre Municipiul Bucuresti.

La randul sau, reprezentantul Ministerului Apelor si Padurilor a explicat ca o solutie legala pentru deblocarea situatiei ar fi” scoaterea din fond forestier a suprafatei de 350 mp  si posibilitatea de trecere a drumurilor in baza legii 192, din proprietatea publica a statului si administrarea Romsilva in proprietatea publica a  municipiului Bucuresti”.

Dan Trifu, reprezentantul fundatiei ECOCIVICA, a declarat ca sustine gasirea unei solutii cat mai rapide pentru cetatenii din zona, cu mentiunea ca portiunea de drum prin care se realiza accesul in complexul rezidential sa  ramana fond forestier, iar dezvoltatorul sa gaseasca alta solutie pentru construirea unui nou drum de acces: “Imi cer scuze locuitorilor din cartier, dar le spun ca a pastra padurea este in interesul lor. Primaria Generala are o vina majora pentru acest lucru, pentru ca ansamblul are PUZ-ul anulat definitiv de instanta. La momentul actual, dezvoltatorul nu are nici un act urbanistic  valabil, pentru ca anularea PUZ-ului duce si la anularea celorlalte acte subsecvente acestuia, dezvoltatorul trebuie sa construiasca un nou acces din Centura”.

La finalul intalnirii, Gabriela Firea a dispus constituirea unui grup de lucru din care sa faca parte toti factorii implicati in rezolvarea acestei probleme, care sa se intruneasca periodic,  pentru a gasi solutii rapide astfel incat cetatenii care locuiesc in acest ansamblu rezidential sa nu mai aiba de suferit. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.