Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Întâlnire Birchall – Klemm

București: Întâlnire Birchall – Klemm

DISTRIBUIȚI

Guvernul susține necondiționat lupta împotriva corupției și eforturile de consolidare a statului de drept Ministrul interimar al Justiției – 149182 – 21022017 –  Ana Birchall, a avut marți, 21 februarie a.c., o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm.

În cadrul întrevederii, a fost subliniată importanța cooperării cu SUA, ca principal partener strategic al României și în baza relației puternice și stabile de prietenie dintre cele două state, reiterând poziția României ca aliat ferm al Statelor Unite ale Americii, cu un accent deosebit pe componenta de apărare și dimensiunea de securitate, inclusiv în ce privește colaborarea în domeniul securității cibernetice. Totodată, cei doi oficiali au evidențiat nevoia de a aprofunda dimensiunea economică a parteneriatului strategic.

În ce privește domeniul Justiției, ministrul interimar Ana Birchall a reafirmat angajamentul Guvernului României referitor la îmbunătățirea continuă a activității în domeni. Oficialul român a transmis că Guvernul susține necondiționat lupta împotriva corupției și eforturile de consolidare a statului de drept, reiterând în același context importanța respectării drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului. “Suntem ferm și pe deplin angajați în direcția continuării eforturilor de consolidare a justiției din România, inclusiv în ce privește legislația în domeniu, precum și în privința continuării și întăririi luptei anti-corupție, a luptei împotriva crimei organizate, a traficului de persoane și a activităților teroriste. În același timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiția se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar. Este esențial să oferim instituțiilor responsabile mijloacele și resursele necesare pentru a-și face datoria, un aspect important în acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, în egală măsură, să subliniez importanța asigurării unui echilibru între eficiența actului de justiție și respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a declarat Ana Birchall.

În contextul discuțiilor privind prioritățile actualului guvern cu privire domeniul justiției, ministrul interimar, Ana Birchall, a evidențiat imperativul asigurării securității infrastructurii necesare desfășurării în bune condiții a actului de justiție.

De asemenea, în contextul discuțiilor referitoare la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), ministrul interimar al Justiției a subliniat că: “Obiectivul nostru este de a ieși din Mecanismul de Cooperare și Verificare în cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de către România în ce privește reformele din justiție, precum și ținând cont de faptul că țara noastră a îndeplinit majoritatea angajamentelor prevăzute în cadrul acestui mecanism”.

În acest sens, au fost evocate recentele discuții purtate în Grupul de lucru privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, unde poziția României a fost ca toate recomandările Comisiei Europene să fie formulate într-un limbaj clar, lipsit de echivoc, în baza unui calendar concret, transparent de îndeplinire a obiectivelor asumate. În context, oficialul român a arătat că Mecanismul nu trebuie să devină un instrument politic care să afecteze interesele țării noastre, un exemplu relevant în acest sens fiind dosarul de aderare a României la spațiul Schengen.

Totodată, Ana Birchall a reliefat nivelul excelent al cooperării cu Statele Unite în domeniul justiției, afirmând angajamentul României de a dezvolta cooperarea în acest domeniu conform coordonatelor actuale, atât la nivel general, cât și în ce privește continuarea discuțiilor la nivel tehnic atât la București, cât și la Washington, inclusiv pe problematici sectoriale din domeniul justiției.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.