Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Iohannis, despre valorile profesionale ale procurorilor DIICOT și răscrucea în care...

București: Iohannis, despre valorile profesionale ale procurorilor DIICOT și răscrucea în care se află România

DISTRIBUIȚI

149105 – 16022017 –  ”Un stat nu poate avea o economie puternică atunci când criminalitatea organizată este mare. Forţa financiară a grupărilor interlope sau criminalitatea informatică afectează profund siguranţa statului şi economia României, având şi un impact puternic asupra colectării veniturilor la bugetul de stat”, a subliniat președintele Klaus Iohannis la bilanţul anual al DIICOT.

Șeful statului a mai arătat că procurorii DIICOT au nevoie de instrumentele potrivite pentru a contracara ”atentatele la dezvoltarea democratică a statului”, ceea ce se poate realiza, în primul rând, printr-o legislaţie coerentă.

”Instituţiile care asigură lupta împotriva criminalităţii devin eficiente atunci când legile sunt făcute cu inteligenţă, cu bună credinţă şi urmăresc să întărească statul de drept, nu să îl slăbească”, a mai afirmat Iohannis, care a mai arătat că este necesară ”o bună colaborare între Ministerul Public în genere şi Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pentru a duce la bun sfârşit actul de justiţie”.

Președintele s-a referit și la recentele iniţiative ale Executivului de modificare a legislaţiei penale care ar fi afectat lupta anticorupţie, situație față de care DIICOT a reacționat public, semnalând riscul apariţiei unor condiţii favorizante pentru fenomenele infracţionale.

Iohannis a mai vorbit și despre profesionalismul, integritatea şi independenţa procurorilor DIICOT, valori  care ”trebuie protejate şi promovate, pentru că sunt valori inerente statului de drept şi unei societăţi democratice europene”, și a subliniat momentul de răscruce în care se află România: ”Trebuie să decidem pe ce drum vom merge de acum înainte: pe drumul democraţiei, statului de drept şi al justiţiei independente, sau pe drumul corupţiei, lipsei de profesionalism şi al abuzurilor instituţionale”.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.