Acasă Social Aparare București: Liviu Dragnea: Armata, o prioritate a bugetului

București: Liviu Dragnea: Armata, o prioritate a bugetului

DISTRIBUIȚI

149334 – 28022017 – Liviu Dragnea a participat marți la prezentarea bilanțul Ministerului Apărării Naționale pe anul 2016. Cu această ocazie, președintele Camerei Deputaților a subliniat că 2% din PIB pentru bugetul apărării reprezintă doar ”minimum ce trebuie alocat” pentru următorii 10 ani.

”Încă o dată s-a demonstrat că, atunci când fiecare dintre noi îşi îndeplineşte îndatoririle care îi revin, atât rezultatele individuale, cât şi cele colective, generează recunoştinţa şi încrederea societăţii noastre. Realizările dumneavoastră au consolidat poziţia Armatei României, ca instituţie fundamentală a statului şi acest fapt este cu atât mai meritoriu cât trebuie avut în vedere şi recunoscut cinstit că ţara noastră nu a alocat în trecut suficiente resurse materiale şi financiare astfel încât apărarea să păstreze un ritm de evoluţie asemănător cu cel înregistrat de alte forţe armate aliate”, a precizat Liviu Dragnea.

El a menţionat şi alocarea de 2% din PIB pentru Apărare. ”Este o realitate care va aduce ţării noastre începând cu acest an un important surplus de capabilitate pentru a-şi consolida statutul de furnizor de securitate serios şi încredere”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că România nu a avut şi nici nu va avea ”fluctuaţii” în respectarea angajamentelor asumate în plan european şi internaţional, iar acest procent din PIB trebuie alocat şi în anii următori.”2% din PIB reprezintă doar minimum ce trebuie alocat pentru apărare în următorii 10 ani”, a spus liderul PSD.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.